Družabno srečanje članov aktiva Ljubljana, dne 09.12.2015

Objavljeno 16 December 2015

DRUŽABNO SREČANJE ČLANOV AKTIVA LJUBLJANA IN JUBILANTOV KLUBA UPOKOJENIH DELAVCEV MNZ MAKS PERC LJUBLJANA

Odbor aktiva Ljubljana kluba upokojenih delavcev MNZ, Maks Perc Ljubljana, vsako leto ob zaključku leta pripravi družabno srečanje svojih članov. Praviloma je to mesec december in tudi letos je bilo tako. Že nekaj let zapored naše družabno srečanje organiziramo v gostišču Portal v Ljubljani. Praviloma se zberemo v popoldanskih urah in ob običajni dobrodošlici (aperitivu) imajo naši člani možnost plačati članarino za naslednje leto. Za to možnost se odloči večina prisotnih, verjetno tudi za to, ker z udeležbo na družabnem dogodku nimajo drugih stroškov kot samo stroške prihoda in odhoda.
Vsako leto na naše družabno srečanje povabimo predstavnike Policijskega sindikata Slovenija - Območni PSS Ljubljana, PVD Sever Ljubljana, IPA RK Ljubljana in seveda direktorja Policijske uprave Ljubljana in komandirje policijskih postaj s sedežem v Ljubljani.
Letos smo skupaj z Izvršnim odborom Kluba Maksa Perca Ljubljana organizirali hkrati tudi srečanje jubilantov, na katerega so bili povabljeni vsi predsedniki aktivov.
Letošnje družabno srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju saj je marsikateremu članu to edini dan v letu, ko se sreča s svojimi bivšimi sodelavci, prijatelji. Po kratkem nagovoru predsednika Aktiva Ljubljana, je zbrane najprej pozdravil direktor PU Ljubljana, mag. Stanislav Vrečar. V svojem nagovoru je prisotne seznanil z razmerami v policiji na območju PU Ljubljana, posebno v zadnjem obdobju, ki je še toliko bolj obremenjujoče zaradi begunske krize in stavke policistov. Vsem prisotnim je v svojem in v imenu prisotnih komandirjev PP s sedežem v Ljubljani zaželel prijetne praznike in vse dobro v letu 2016. Naslednji govornik je bil naš član in hkrati predsednik Združenja Sever ter podpredsednik PVD Sever Ljubljana, dr. Tomo Čas. V svojem govoru je predstavil potek in uspeh Združenja Sever pri pogajanjih z Vlado, da se veteranom Združenja Sever vrne dodatek dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki jim je bil odvzet leta 2012 zaradi gospodarske krize. Na koncu je prisotne seznanil, da je Združenje Sever, na podlagi poziva obeh policijskih sindikatov, javno podprl stavko policistov. Vsem prisotnim je zaželel lepe prihajajoče praznike in srečno Novo leto 2016.
Zaradi odsotnosti predsednika Kluba Maksa Perca Ljubljana, g. Nika Jurišiča, je v njegovem imenu prisotne nagovoril podpredsednik Gabrijel Leban. Prisotnim je najprej prebral pismo predsednika z naslednjo vsebino:
Spoštovane kolegice in kolegi!
Lep pozdrav na srečanju jubilantov, ki ga imamo vsako leto v tem času. Letos vas je kar 59 od tega moram posebej povedati, da jih je kar 25 nad 90 let (dva tudi 100 let) in imamo najstarejšega Slovenca s 108 leti.
Vsem čestitke in dobro zdravje.
Letošnje leto, vsaj kar zadeva naše pokojnine ni bilo tako burno kot pred 2 leti, se je pa marsikaj dogajalo na področju zdravstva in dolgotrajne oskrbe, kjer se še ne moremo uskladiti uporabniki-zavarovanci-delodajalci-Vlada. S 1.1.2016 bo v skladu z ZUJF in dogovorom na Ministrstvu za finance upokojencem veteranom država zopet plačevala dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Pomembno je, da imamo naše klube in zvezo tudi v naprej, saj menimo, da bo upokojenska problematika vedno na tapeti oz. aktualna - odvisno od tega kdo bo na oblasti. Naši upokojenci, člani in nečlani, bodo vedno imeli vso potrebno podporo in pravočasne informacije o dogajanju na tem področju. Zato nas čudi, da število članov upada in, da se novi upokojenci ne včlanjujejo.
Še enkrat čestitke in dobro zdravje v novem letu 2016.
Gabrijel Leban je prisotne prav tako seznanil s pozivom obeh policijskih sindikatov, naslovljenega na Klub Maksa Perca Ljubljana k javni podpori protestnega shoda pred zgradbo Vlade, dne 10.12.2015. V ta namen se je sestal IO Kluba Maksa Perca in pripravil pisni odgovor. Pisni odgovor je bil prav tako prebran prisotnim. V vsebini je bila obema sindikatoma obljubljena javna podpora pri prizadevanju doseganja stavkovnih zahtev. Javna podpora bo vidna tudi na protestnem shodu z udeležbo naših članov in praporom Kluba Maksa Perca Ljubljana. Na koncu je Gabrijel Leban je v imenu predsednika Kluba Maksa Perca vsem prisotnim zaželel lepe praznike in srečno v letu 2016.
Prvi del druženja se je zaključil z zdravico in nadaljeval s kosilom in medsebojnim pogovorom. Ob glasbi so nekateri zapeli, nekateri pa tudi zaplesali.    
Na koncu smo si zaželeli vesele praznike in srečo ter zdravja polno v prihajajočem letu 2016. Razšli smo se z obljubo, da se drugo leto ponovno srečamo.
Srečno in zdravo Novo leto 2016 vsem članom kluba Maksa Perca Ljubljana, prijateljem in članom vaših družin želi
       
ODBOR AKTIVA LJUBLJANA

IMG 1078 SmallIMG 1080 SmallIMG 1081 Small

Več fotografij se nahaja v galeriji