Izlet v Glinščico, 11.03.2016- vabilo

Objavljeno 01 Marec 2016

KLUB MAKSA PERCA - Planinska sekcija Ljubljana

GLINŠČICA

Območje: Tržaški Kras

Tip dogodka: planinski izlet

Kdaj: petek, 11.03.2016

Zborno mesto: ob 7.30 uri – Železna cesta, Ljubljana

Vodnik: Stane Soklič / 041-615064

Prijave: Klub Maksa Perca 01-433 83 92 ali Milena 041 256 575

Okvirni časi hoje: skupno 3-4 ure zelo zmerne hoje

Način prevoza: avtobus

Oprema in dokumenti: zaščita proti vetru in dežju, topla oblačila, rokavice, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika,osebni dokumenti

Opis:

V Glinščici smo sicer že bili, vendar je tega že 14 let. Takrat smo jo delali krožno.Iz vasice Boljunc smo se povzpeli mimo razgledišč do vasice Jezero, se spustili v vasico Botač in se vrnili v Boljunc.

Tokrat bo naša pot malo lažja, tudi krožna. Po kavici v Kozini se bomo odpeljali skozi vasico Ocizla do skorajda zapuščenega naselja Beka. Od tu nas pelje lepa pot do naše znane vasice Botač v zatrepu Glinščice. Tam tudi prestopimo mejo ( imejte osebne dokumente) in se ob strugi podamo proti jugu, mimo slapu do cerkvice. Od cerkvice nas čaka nekaj malo zahtevnejše poti po skalovju ( ne se ustrašit, tudi nedeljski turisti gredo tam), ki se konča pri spomeniku plezalca Comiccija. Lepo razgledišče, ki ga je vredno obiskati, pa še na naši poti je. Dalje gremo zopet po udobni stezi skozi zanimive kraške gozdove do naše vasice Botač, kjer nas bo čakal avtobus.

Vabljeni