18. tradicionalni pohod na Triglav, 29.06.2017

Objavljeno 07 Junij 2017

MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

P O L I C I J A

GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA

Podpis: Marjan FANK

Datum: 01.06.2017   11:14

Številka: 081-79/2017/1 (21-11)

Šifra sporočila: N20170601-223124-UGDP_GP_1

Naslovnik: VSEM POLICIJSKIM ENOTAM V SLOVENIJI VSEM NOE GPU VSE NOE MNZ KLUB UPOKOJENCEV MAKSA PERCA in ZDRUŽENJE SEVER

Zadeva: 18. TRADICIONALNI POHOD NA TRIGLAV - OBVESTILO IN VABILO

16. 9. 2000 je bil organiziran 1. policijski pohod na Triglav, predvsem z namenom, da se čim več slovenskih policistk in policistov, ljubiteljev pohodništva in narave, skupaj poda na najvišji slovenski vrh. V teh letih je pohod postal tradicionalen.

Letos bomo organizirali že 18. tradicionalni pohod na najvišji slovenski vrh, ki bo v četrtek 29. in petek 30. junija 2017. Rezervni termin pohoda bo v primeru slabega vremena določen naknadno.

Organiziranega pohoda se lahko udeležite iz naslednjih smeri:

- iz Pokljuke (zbirno mesto je ob 6. uri na Rudnem polju pri objektu Slovenske vojske),

- iz doline Krme (zbirno mesto je ob 6. uri na parkirišču pred zapornico, okoli 10 minut vožnje od Kovinarske koče)

- iz doline Kot (zbirno mesto je ob 6. uri na odcepu ceste Radovna Mojstrana, na odcepu za dolino Kot se zberete z vozili in v spremstvu pripadnikov GE odidete do izhodišča pohoda).

Udeleženci se pohoda udeležite prostovoljno in v prostem času ter na lastno odgovornost, še posebej če se boste na Triglav odpravili iz drugih smeri.

Stroške prehrane in nočitve nosite sami (stroški nočitve na Kredarici in organizacije pohoda znašajo 25 evrov. V znesek je všteta nočitev na Kredarici, izdelava znakov ter izkaznic in spominsko darilo za vsakega udeleženca).   Pomembno   je, da ste ustrezno fizično pripravljeni in

opremljeni. S seboj imejte ustrezno planinsko opremo, predvsem obutev in za primer slabega vremena primerna in topla oblačila (v nahrbtniku naj bodo tudi kapa, rokavice, itd.). Za na pot s seboj imejte še nekaj hrane in pijače iz nahrbtnika. Priporočamo tudi uporabo zaščitnih čelad, zaradi vse pogostejšega padanja kamenja.

Ker na pohodu pričakujemo večje število planincev, zaradi odgovornosti ne moremo sprejemati prijav za otroke stare do 14 let. Policisti lahko na pohod prijavite tudi družinske člane in sorodnike.

Pohodniki tudi tokrat ne boste prepuščeni sami sebi, pri organizaciji in vodenju pohoda bodo tudi letos sodelovali policisti PPE III Gorske enote.

Poudarjamo, da bo organizacijski odbor poskrbel za varovanje pohodnikov samo iz prej omenjenih dveh, uradnih smeri pohoda.

Člani organizacijskega odbora so leta 2003 pripravili spominske knjižice, v katere so bile pohodnikom vtisnjene štampiljke tradicionalnega pohoda policistov na Triglav, kar bo organizirano tudi letos. Pohodnikom, ki se bodo petči in desetič udeležili pohoda, bomo na Kredarici, kjer je predvideno prenočevanje, podelili tudi spominska priznanja.

Zaradi ustrezne organizacije pohoda in pravočasne rezervacije prenočišč v planinskem domu na Kredarici, o udelebi sporočite naslednje podatke:

- ime in priimek

- enota

- tel. številka (GSM)

- za vsakega udeleženca ali bo prenočeval na Kredarici

- predvidena smer pohoda

- podatek ali se pohoda udeležujete petič, desetič ali petnajstič.

Zainteresirani navedene podatke sporočite najkasneje do petka 23. junija

2017 Sanji Potušek na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . V nujnih primerih lahko tudi pokličete, in sicer je kontakt Sanja Potušek tel. t. 031 704 920.

Ostale informacije o 18. pohodu policistov na Triglav vam bomo člani organizacijskega odbora posredovali pravočasno.

Planinski pozdrav!

ORGANIZACIJSKI ODBOR

                               Podpisnik:

                              Marjan Fank

                       generalni direktor policije

                         glavni policijski svetnik