Planinski izlet- Rupnikova linija, 10.11.2017

Objavljeno 03 November 2017

KLUB MAKSA PERCA - Planinska sekcija Ljubljana

 

RUPNIKOVA LINIJA

Območje: Škofjeloško hribovje

Tip dogodka: planinski izlet

Kdaj: petek, 10.11.2017

Zborno mesto: ob 7.00 uri – Železna cesta

Vodnik: Branko Celar, Soklič Stane

Prijave: Milena 041 256 575

Okvirni časi hoje: skupno z ogledi in postankom na kmetiji cca 5. ure zmerne hoje

Način prevoza: avtobus

Oprema in dokumenti: zaščita proti vetru in dežju, topla oblačila, rokavice, pohodne palice, malo hrane in pijača iz nahrbtnika in obvezna baterijska svetilka.

Opis:

Tokrat se bomo za Martina odpravili na Gorenjsko. Malo nenavadno, a mislim, da bo zanimivo. Ogledali si bomo najatraktivnejšo vojaško zgodovinsko gradbeno dediščino iz obdobja pred II svetovno vojno-Rupnikova linija. Začeli bomo z ogledom podzemne utrdbe Goli vrh, muzejske zbirke, izhod normalno nazaj skozi vrata ali pa adrenalinski po 130 stopnicah. Pot bomo nadaljevali do planine Javorč (tu nas pričaka avtobus) z vmesnimi ogledi malih bunkerjev. Med potjo se ustavimo še na Bio kmetiji Bukovc –žganjekuha in peka domačega kruha. Izlet bomo zaključili z martinovim kosilom v Gorenji vasi.

Misel o tem izletu, se mi je utrnila na srečanju vseh klubov Maksa Perca, ki ga je organiziral ljubljanski klub, med pogovorom z našim kolegom Brankom Celarjem, ki tudi vodi po tej poti. Pripravil je program ogleda in vodenje, obisk kmetije in zaključek na obveznem kosilu, ki bo res Martinovo.

Prijavite se, ne bo vam žal, in upam, da bo dovolj prijav, da mi izleta ne bo potrebno odjaviti.

Milena