Slap Peričnik- izlet, 12.02.2016

Objavljeno 05 Februar 2016

KLUB MAKSA PERCA  - Planinska sekcija Ljubljana

SLAP PERIČNIK
Območje: Julijske Alpe
Tip dogodka:  planinski izlet
Kdaj: petek, 12.02.2016
Zborno mesto: ob 7.00 uri – Železna cesta, Ljubljana
Vodnik: Stane Soklič / 041-615064
Prijave: Klub Maksa Perca 01-433 83 92 ali Milena 041 256 575
Okvirni časi hoje: skupno 3-4 ure  zmerne hoje
Način prevoza:  avtobus
Oprema in dokumenti:  zaščita proti vetru in dežju, topla oblačila, rokavice,  pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika, male dereze.

Opis:

Slap Peričnik pozimi! Marsikdaj ste že videli njegove fotografije, vendar mislim, da malokdo izmed nas v živo takrat, ko je v objemu ledu. Tega vam sicer ne moremo čisto za gotovo obljubiti, vendar upamo, da ga bomo takega doživeli in do našega izleta peživeli nekaj hladnih dni.
Pot sama ni težka. Seveda je potrebno računati tudi z gaženjem po snegu, tega sicer trenutno še ni, vendar,  kaj se ve.
Našo pot bomo pričeli v Mojstrani in se podali do koče pri slapu Peričnik. Pot ni dolga in če bodo razmere  dovoljevale, se bomo povzpeli še do njega. Do koče derez ne bomo potrebovali, ker bomo hodili po cesti, do samega slapu si jih bomo pa verjetno morali  navezati. Svetujemo, da se že doma pripravite na navezovanje derez na čevlje.
Vrnili se bomo po isti poti in če bo še dovolj časa, si bomo ogledali še planinski muzej. Planinstvo je odigralo tudi zelo pomembno vlogo koncem 19. in v začetku 20. stoletja pri uveljavljanju slovenstva na naših tleh. O tem kaj več na samem izletu.


Vljudno vabljeni !